Snijd of hak de spareribs in stukken van 4 ribben en leg ze naast elkaar in een schaal.
Meng de hoisinsaus met de sherry, sojasaus, geperste teentejs knoflook en zonnebloemolie.
Hak de lente-uitjes fijn en meng de helft ervan met ½ eetl geraspte gemberwortel door de marinade.
Giet de marinade over de spareribs of kwast ze in .
Laat dit minstens 15 min intrekken.
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de rest van de lente-uitjes en ½ eetl geraspte gemberwortel door de gare rijst.
Rooster de spareribs 8-10 minuten per kant op de hete barbecue. Keer ze regelmatig om. Bedruip ze met het marinadevocht.
Tip: Serveer ze met de notenrijst.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |